Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Vergeet het maar - Ping pong, Carmiggelt Simon

Vergeet het maar - Ping pong
Draai afbeelding

Vergeet het maar - Ping pong

Bladzijden
266
ISBN
9029509023
ISBN13
9789029509022
Taal
Nederlands
Jaar
1999
Uitgave
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Beschrijving
 

S. Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant - aanvankelijk in Vooruit, de Haagse editie van Het Volk, en na de oorlog in Het Parool - een uniek meesterschap op de korte baan. Zijn rubriek `Kronkel' was om zijn hoge graad van herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek.

Carmiggelts werk maakt inmiddels volkomen terecht deel uit van de Nederlandse literatuurgeschiedenis. Vandaar deze integrale - en grotendeels chronologische - heruitgave van het complete originele oeuvre van S. Carmiggelt, steeds naar de eerste druk van elke bundel.

In deze reeks van dubbeluitgaven verschijnen nu alweer deel vijf Vergeet het maar & Ping pong en deel zes Articles de Paris & Vliegen vangen, twee nieuwe bundels vol ' Kronkels' en verhalen waarin Carmiggelt de absurditeit van het gewone in de menselijke omgang gadeslaat en op onnavolgbare wijze noteert. Zoals alleen de peetvader van de Nederlandse columnisten dat kan. De bundels Vergeet het maar & Ping pong werden oorspronkelijk gepubliceerd in 1953 en 1954 en zijn beide een selectie met thematisch zeer gevarieerde ' Kronkels' uit deze periode.

* Dat wil ik duidelijk benadrukken: dat hij niet alleen een subliem journalist was, maar wel degelijk ook een groot schrijver. - Gerard Reve in Het Parool

Aanvullende informatie

HoofdtitelVergeet het maar . Ping pong
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormHardback
Publicatiedatum08-1998