Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De daders en de meelopers, Driehuis Gerard

De daders en de meelopers
Draai afbeelding

De daders en de meelopers

Uitgever
Bladzijden
158
ISBN13
9789460031977
Taal
Nederlands
Jaar
2009
Uitvoering
Paperback
Conditie
Nieuwstaat
Beschrijving
 

Wie is wie in de kredietcrisis

De economische crisis is geen natuurverschijnsel en was niet onvermijdelijk. Integendeel, deze crisis werd veroorzaakt door mensen mannen, om precies te zijn. Mannen die door machtshonger, inhaligheid of onvermogen een economisch drama van ongekende omvang hebben gecreëerd.
In De daders en de meelopers portretteert Gerard Driehuis de belangrijkste daders en hun meelopers. Van de zelfverzekerde Alan Greenspan (Amerikaanse centrale bank) tot de machtshongerige Graaf Lippens (Fortis). Van de pedante Nout Wellink (De Nederlandsche Bank) tot de overspannen Michel Tilmant (ING). Van meesteroplichter Bernard Madoff tot supercommissaris Wim Kok. Van de snoeiharde Richard Fuld (Lehman Brothers) tot de contactgestoorde Rijkman Groenink (ABN AMRO).
Wat hebben de daders en de meelopers gemeen? Wat verdienden ze? Hoe gedroegen ze zich? Wat waren hun drijfveren? Wat was de rol van bonuscultuur? Wat kunnen we van hun gedrag leren? De daders en de meelopers geeft antwoord op prangende vragen over de moraal aan de top.

Aanvullende informatie

HoofdtitelDe daders en de meelopers
Ondertitelwie is wie in de kredietcrisis
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum11-2009