Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Groninger Borgen, Houting Edward

Groninger Borgen
Draai afbeelding

Groninger Borgen

Uitgever
Bladzijden
160
ISBN
9033005557
ISBN13
9789033005558
Taal
Nederlands
Jaar
2006
Uitvoering
Paperback
Conditie
Beschrijving
 

Wandelingen door tuin en tijd

De provincie Groningen telde tot de zestiend eeuw vermoedelijk zeshon derd à zevenhonderd steen huizen.Vele daarvan zijn tijdens onderlinge twisten hoofdelingen en oorlogen in de regio verwoest. Een aantal steenhuizen heeft de tijd doorstaan en is vanaf eind zestiende eeuw verbouwd tot borg of landhuis.
In 'Groninger Borgen, wandelingen door tuin en tijd' geeft auteur Edward Houting een goed overzicht van de zestien nog bestaande borgen en de bijbehorende tuinen en boom-gaarden. Het is een kennismaking met de rijke en vaak turbulente geschiedenis van het gebouw en zîjn bewoners en met het sortiment en de stijl van de tuin. Via een wandeling leidt hij de lezer rond in opengestelde borgtuinen. Aan deze historische huizen is tevens een rondwandeling gekoppeld, die de wandelaar het landschap, oude kerken, musea en andere bijzonderheden rondom de borg laat zien en beleven.
Met deze ruim geïllustreerde gids toont Houting aan hoeveel de provincie Groningen cultuurhistorisch gezien te bieden heeft. Dankzij een uitgebreid beplan-tingsoverzicht vormt het bovendien een onmisbaar naslagwerk voor liefhebbers van historische tuinen.

Aanvullende informatie

HoofdtitelGroninger Borgen
Ondertitelwandelingen door tuin en tijd
Editie2
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum07-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 16.00