Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Het puttertje, Tartt Donna

Het puttertje
Draai afbeelding

Het puttertje

Schrijver
Bladzijden
925
ISBN13
9789023485032
Taal
Nederlands
Jaar
2013
Uitvoering
Paperback
Beschrijving
 

Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Het puttertje is een roman met een ongekende energie en vertelkracht, waarin Donna Tartt levendige personages, betoverend taalgebruik en adembenemende spanning combineert met diepgaande bespiegelingen over liefde, identiteit en kunst. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot.

Donna Tartt is geboren in Greenwood, Mississippi. Ze studeerde klassieke talen en filosofie aan Bennington College, Vermont. Ze is de auteur van De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Haar werk is in meer dan dertig talen verschenen.

Aanvullende informatie

HoofdtitelHet puttertje
Editie2
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum10-2013
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 24.90