Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Paparazzo, Dick Francis

Paparazzo
Draai afbeelding

Paparazzo

Schrijver
Bladzijden
205
ISBN
9029516143
ISBN13
9789029516143
Taal
Nederlands
Jaar
1997
Uitvoering
Paperback
Conditie
Zeer goed
Beschrijving
 

Vertaald door Nelleke van Maaren

Het enige wat de zeventienjarige Benedict Juliard ambieert is de steeplechase.
Zijn vader George, die zijn zinnen heeft gezet op Downing Street, heeft evenwel andere plannen met hem: bij ontstentenis van een echtgenote wil hij Ben aan zijn zijde, en hij dwingt hem zijn loopbaan als steeplechasejockey vaarwel te zeggen. Als goede zoon steunt Ben zijn vader ook daadwerkelijk bij de tussentijdse verkiezingen. Een succesvolle combinatie, zo lijkt het, en Georges opmars in de Britse politiek verloopt gestaag: hij wordt lid van het Parliament, hij wordt minister van Landbouw en Visserij, en een kabinetscrisis maakt van hem de meest waarschijnlijke kandidaat voor het premierschap. Vader en zoon sluiten een pact waarin ze zwart op wit vastleggen nooit iets te zullen ondernemen wat de carrière van George kan schaden.
Maar dan, na vijf jaar, begint de ellende. Georges politieke vijanden, die hem eerder vergeefs met grof geweld probeerden af te schrikken, hergroeperen zich. Hun doel: via de zoon de vader breken. Hun middel: de paparazzi - als wapen zeker zo dodelijk.

Met Paparazzo schreef Dick Francis een ijzersterk verhaal dat draait om politiek, schandaal en de pers.

Dick Francis heeft vijfendertig internationale bestsellers op zijn naam en wordt wereldwijd gezien als de onbetwiste grootmeester in het thrillergenre. Voor zijn werk ontving hij vele prijzen, waaronder de hoogst zelden toegekende Crime Writers' Association's Cartier Diamond Dagger. In 1996 werd hij door de Mystery Writers of America uitgeroepen tot Grand Master voor het leven.

"Een soepel, lekker lopend verhaal." - Publishers Weekly
"Zowel in stijl als in snelheid kent Francis zijn gelijke niet." - Sunday Express

Aanvullende informatie

ReeksnaamAP-crime
HoofdtitelPaparazzo
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum08-1998
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 15.90