Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De wielermaffia, Hamilton Tyler - Coyle Daniel

De wielermaffia
Draai afbeelding

De wielermaffia

Bladzijden
310
ISBN13
9789057204807
Taal
Nederlands
Jaar
2012
Uitvoering
Paperback
Conditie
Beschrijving
 

Het onthullende verhaal over doping in het Armstrong-tijdperk

Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Hij begon zijn wielercarrière bij de Amerikaanse ploeg US Postal waar hij al snel een van de vertrouwelingen werd van Lance Armstrong. In 2004 won hij een gouden medaille op de Olympische Spelen, vlak daarna werd hij schuldig bevonden aan het gebruik van doping en werd hij voor jaren geschorst.

Zijn jarenlange dopinggebruik heeft Hamilton altijd ontkend. In De wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het 'wondermiddel' epo midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken.

Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die epo faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen - onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari - en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.

http://www.linkeroeveruitgevers.be/boeken/p/detail/de-wielermaffia

Aanvullende informatie

HoofdtitelDe wielermaffia
Ondertitelhet onthullende verhaal over doping in het Armstrong-tijdperk
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum11-2012
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 15.00