Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Cees Dam 75 jaar, Evers Karin

Cees Dam 75 jaar
Draai afbeelding

Cees Dam 75 jaar

Schrijver
Bladzijden
378
ISBN13
9789046803141
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitvoering
Ingenaaid met slappe kaft en omslag
Conditie
Prijs
€ 34,95
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Rijk ge llustreerd boek over
leven en werk van een van Nederlands grootste hedendaagse architecten

Ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag blikt architect Cees Dam terug op zijn leven en werk. Als kind al had hij een scherp oog voor de wereld om hem heen. Hij keek goed en tekende veel. Vormen maken, ruimte scheppen en dromen deed hij het liefst. In de architectuur kon hij zijn talenten kwijt. Na de Academie van Bouwkunst en diverse stages begon hij in 1964 zijn eigen bureau. Zijn lijst opdrachtgevers is inmiddels imposant, het aantal gerealiseerde bouwwerken eveneens.
In dit boek geeft Cees Dam in woord en beeld commentaar op zijn eigen werk en soms op dat van anderen. Hij geeft zijn visie op de werking van binnen- en buitenruimte, op de eisen van nieuwbouw en restauratie, op wat een goede opdrachtgever is en wat de rol van de schoonheidscommissie zou moeten zijn. Zo geeft hij de lezer niet alleen veel ter overweging maar vooral ook veel te zien.

Cees Dam is o.m. verantwoordelijk voor het Moller Instituut in Tilburg, het stadhuis van Almere, het Huis van de Toekomst in Rosmalen, het Muziektheater en restaurant Le Garage en De Omval in Amsterdam, diverse gebouwen op de Kop van Zuid in Rotterdam, het Haagse hoofdkantoor van kpn Telecom en de rechtbank van Lelystad. Thans bouwt hij - met zoon Diederik - Nederlands hoogste toren aan de Maas.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
34.95

Aanvullende informatie

HoofdtitelCees dam
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum12-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 45.00