Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De taal van huilen, Solter Aletha J.

De taal van huilen
Draai afbeelding

De taal van huilen

Uitgever
Bladzijden
176
ISBN
9060207866
ISBN13
9789060207864
Taal
Nederlands
Jaar
2000
Uitvoering
Gebonden met harde kaft
Conditie
Beschrijving
 

Positief omgaan met huilen en boosheid.

Met haar boek 'De taal van huilen' maakt Aletha Solter ons duidelijk hoe we erachter kunnen komen wat baby's en jonge kinderen bedoelen als ze huilen. Dit revolutionaire boek biedt de mogelijkheid om tot een betere, diepere relatie met kinderen te komen. Solter heeft het geschreven voor ouders, verzorgers, onderwijzers en werkers in de gezondheidszorg.
Het boek geeft inzicht in de redenen waarom kinderen huilen en boos zijn en leert ons hoe we daar het best op kunnen reageren. Andere voordelen van Solters benadering zijn onder meer: baby's worden geholpen om 's nachts door te slapen (zonder dat ze worden genegeerd); kinderen leren spanning en trauma beter te verwerken; hun leer- en concentratievermogen wordt verhoogd; hun gevoel van eigenwaarde groeit en hun emotionele leven verdiept zich; agressief gedrag van kinderen vermindert.
'Ongetwijfeld zal het boek de lezer meer zelfvertrouwen geven als ouder of verzorger, omdat het speciale vaardigheden aanreikt, die vooral gericht zijn op constructief omgaan met tranen en driftbuien. Dankzij deze nieuwe vaardigheden zien ouders tot hun vreugde hun kinderen in lichamelijk en psychologisch opzicht gezonder worden.' (uit het voorwoord van Thomas Gordon)

Aanvullende informatie

HoofdtitelDe taal van huilen
Ondertitelpositief omgaan met huilen en boosheid van baby's en kinderen tot 8 jaar
Editie3
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum10-2000
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 15.00