Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Je baby op het potje, Laurie Boucke

Je baby op het potje
Draai afbeelding

Je baby op het potje

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
142
ISBN
9072219090
ISBN13
9789072219091
Taal
Nederlands
Jaar
2006
Uitvoering
Paperback
Conditie
Nieuwstaat
Beschrijving
 

Vroeg en vrolijk zindelijk

Dit boek is een eye-opener. Iedereen die een baby heeft, een baby krijgt of met baby's werkt, zou op zijn minst kennis moeten nemen van deze baby-potjestraining, ofwel baby-zindelijkheidscommunicatie.

Baby's blijken uitstekend aan te voelen wanneer ze aandrang hebben om te poepen en te plassen. Laurie Boucke legt uit hoe je hierover met een baby kunt communiceren. Zo jong als ze zijn, geven baby's aan dat ze nodig moeten, maar wij herkennen de signalen niet. We leren ze hun gevoel voor zindelijkheid af, door ze te leren om hun luier te gebruiken als wc.
Miljoenen baby's in Azië, Afrika en Zuid-Amerika zijn ruim voor hn tweede, en soms zelfs voor hun eerste verjaardag overdag en 's nachts droog. Zonder dat er luiers aan te pas gekomen zijn. Dat gaat spelenderwijs, zonder dwang, straf of stress.

Laurie Boucke past deze 'potjestraining' aan onze westerse manier van leven aan. Ouders kunnen de methode prima combineren met parttime gebruik van luiers, en zelfs met kinderopvang en oppas - mits die bereid zijn mee te werken. Baby-zindelijkheidscommunicatie stoelt op een hechte samenwerking tussen ouders en baby, en helpt zo de onderlinge band te versterken.

'Boucke weerlegt de westerse inzichten dat te vroeg beginnen dwangmatig en mogelijk gevaarlijk is voor de persoonlijke ontwikkeling. Ze geeft voorbeelden die aantonen dat zindelijkheidstraining een geweldige ervaring kan zijn die een kind helpt zich te ontwikkelen.

Aanvullende informatie

HoofdtitelJe baby op het potje
Ondertitelvroeg en vrolijk zindelijk
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum08-2006
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 21.50

Recensie

AuteurJoke Reijnders
BedrijfsbronGenoeg - boeken
BrontitelZindelijkheidstraining voor baby's
Datum20061216

Wat had ik dit boek graag gewild toen mijn kinderen nog baby's waren! Niet alleen zou het een enorme berg afval hebben gescheeld en zou ik waarschijnlijk duizenden euro's hebben bespaard, maar de winst zit bovendien in de natuurlijke manier van communiceren met je baby.

Je kind vertelt je namelijk door de gezichtsuitdrukkingen en/of door geluiden wat het van plan is: 'ik moet plassen' of 'ik moet poepen'. Daar hebben we in het westen geen oog meer voor. We doen het kind een luier om en leren hem dat hij zijn behoeften daar maar in moet doen. Jammer, want op deze manier mis je een bijzonder contact met je kind.

Je baby op het potje is een praktisch en bovenal warm boek, dat in iedere Blije Doos moet zitten of dat je van het consultatiebureau cadeau zou moeten krijgen. Absoluut onmisbaar!