Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Dogtroep, Boer Noortje

Dogtroep
Draai afbeelding

Dogtroep

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
320
ISBN13
9789078736042
Taal
Nederlands
Jaar
2008
Uitvoering
Paperback
Conditie
Zeer goed, notitie op voorblad
Beschrijving
 

Zonder CD's

PERSBERICHT
Amsterdam, 11 oktober 2008LAATSTE VOORSTELLING GESPEELD, MAAR DOGTROEP BLIJFT BESTAAN

Op 11 oktober werd de laatste Dogtroep voorstelling gespeeld bovenop de Coentunnel in Amsterdam-Noord. De beeldenpoëzie en tegendraadse creativiteit van Dogtroep zullen voortleven in de herinnering van vele duizenden toeschouwers, maar ook in een boek en een DVD die de groep in dit laatste jaar voortbracht.

BOEK ALS EEN VOORSTELLING
Het rijk geïllustreerde boek "DOGTROEP - 33 jaar beeldend lokatietheater" is opgebouwd als een Dogtroep voorstelling. Het is geen lineair verhaal, maar een schatkist aan beelden en indrukken, waarin veel te ontdekken valt. Het boek bestaat uit 320 pagina's geschiedenis, gesprekken met de makers van Dogtroep, foto's van voor- en achter de schermen, verhalen, anekdotes, essays, schetsen van voorstellingen, brieven, nooit eerder gepubliceerde ideeën, teksten etc.

Alle generaties van Dogtroep hebben meegewerkt aan dit dikke boek vol verwondering en inspiratie. Het bevat ook 2 CD's met de beste Dogtroep muziek van alle tijden. Het kost € 39,90 en verschijnt in een beperkte, genummerde oplage. Elk exemplaar heeft een unieke behandeling gekregen tijdens de laatste voorstelling in september in Amsterdam. Je neemt dus een stukje laatste voorstelling van Dogtroep mee naar huis!

FILM IEDEREEN = DOGTROEP
Ook verschijnt er een DVD met “Iedereen = Dogtroep” een nieuwe documentaire over Dogtroep en de filmversie van de voorstelling NoordWesterWals (NDSM werf 1994/1995).

“Dogtroep is eh... Dogtroep is eh...” Zo begint de film “Iedereen = Dogtroep”, gemaakt door oud-Dogtroeper Udo Akemann. Hij ging langs bij de oprichters, de laatste generatie en veel van de makers die in de loop der jaren het gezicht van Dogtroep bepaald hebben. De film maakt duidelijk dat het “eh” uit de openingszin op vele manieren kan worden ingevuld; een sekte, een merk, een opleidingsinstituut en een familie.

De filmversie van Noordwesterwals werd in 1994 opgenomen door ID Cultuur. Het is niet alleen een bewerking van een van de absolute hoogtepunten van Dogtroep (met 1,4 miljoen liter water in de hoofdrol). Het is ook de enige productie die speciaal voor het medium film bewerkt werd en darmee het tamelijk tweedimensionale karakter van een theaterregistratie ontstijgt.

Het boek met de cd’s( ISBN 9789078736042) wordt gedistribueerd door Wind Distribution en kost € 39,90

Aanvullende informatie

HoofdtitelDogtroep
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum10-2008
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 39.90