Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Articles de Paris - Vliegen vangen, Carmiggelt Simon

Articles de Paris - Vliegen vangen
Draai afbeelding

Articles de Paris - Vliegen vangen

Bladzijden
174
ISBN
9029509015
ISBN13
9789029509015
Taal
Nederlands
Jaar
1999
Uitgave
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Beschrijving
 

Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant aanvankelijk in Vooruit, de Haagse editie van Het Volk, en na de oorlog in Het Parool - een uniek meesterschap op de korte baan. Zijn rubriek 'Kronkel' was door zijn hoge graad van herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek.

Carmiggelts werk maakt inmiddels volkomen terecht deel uit van de Nederlandse literatuurgeschiedenis. Vandaar deze integrale - en grotendeels chronologische - heruitgave van het complete originele oeuvre van S. Carmiggelt, steeds naar de eerste druk van elke bundel.

In deze reeks van dubbeluitgaven verschijnen nu alweer deel vijf Vergeet het maar & Ping pong en deel zes Articles de Paris & Vliegen vangen, twee nieuwe bundels vol Kronkels en verhalen. De bundel Articles de Paris (1955) kreeg als ondertitel 'Notities van twee slenteraars'. Het vormt de neerslag van de geïllustreerde verhaaltjes over Parijs die Carmiggelt samen met tekenaar Leo Dicke in Het Parool publiceerde.

De bundel Vliegen vangen verscheen eveneens voor het eerst in 1955 en is een selectie van `stukkies' die in al hun thematische gevarieerdheid opnieuw het typische observatievermogen van de stilist Carmiggelt aantonen.

`Dat wil ik duidelijk benadrukken: dat Carmiggelt niet alleen een subliem journalist was, maar wel degelijk ook een groot schrijver.' - Gerard Reve in Het Parool

Aanvullende informatie

HoofdtitelArticles de Paris . Vliegen vangen
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormHardback
Publicatiedatum08-1998