Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Bemoei je d'r niet mee - De rest van je leven, Carmiggelt Simon

Bemoei je d'r niet mee - De rest van je leven
Draai afbeelding

Bemoei je d'r niet mee - De rest van je leven

Bladzijden
298
ISBN
9029509546
ISBN13
9789029509541
Taal
Nederlands
Jaar
1999
Uitgave
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Beschrijving
 

De 'Kronkels' van Simon Carmiggelt (1913 - 1987) waren om hun grote herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek. Geschreven voor de duur van een krant, zijn ze toch deel gaan uitmaken van de Nederlandse literatuurgeschiedenis, reden waarom De Arbeiderspers in december 1994 begonnen is met de heruitgave van Carmiggelts complete Kronkel-oeuvre naar de eerste druk van elke bundel.
De hier bijeengebrachte bundels, Bemoei je d'r niet mee & De rest van je leven, verschenen oorspronkelijk in 1978 en 1979. De verhalen daarin zijn nadrukkelijk gesitueerd rond het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Wat dan te doen? "Het antwoord is, wat mij betreft, niet erg verrassend: schrijven. Meer over het verleden dan over de toekomst", aldus Carmiggelt zelf.

Er is, naast Godfried Bomans en Annie M. G. Schmidt, na de oorlog geen populairder auteur geweest dan Carmiggelt, die zelfs een soort publiek bezit was. Zijn beeld was gevormd naar zijn verhalen en hij wilde daar ook wel in het publiek aan beantwoorden." - Kees Fens in De Volkskrant

Aanvullende informatie

HoofdtitelBemoei je d'r niet mee & De rest van je leven
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormHardback
Publicatiedatum07-2000