Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Brood voor de vogeltjes - Slenteren, Carmiggelt Simon

Brood voor de vogeltjes - Slenteren
Draai afbeelding

Brood voor de vogeltjes - Slenteren

Bladzijden
248
ISBN
9029509465
ISBN13
9789029509466
Taal
Nederlands
Jaar
1999
Uitgave
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Beschrijving
 

Simon Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant een onbetwist meesterschap op de korte baan. Zijn 'Kronkels' waren om hun grote herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek.
Zijn puntige, laconieke stijl paste wonderwel in een vluchtig medium als de krant. Toch maakt Carmiggelts werk, nauwelijks met het oog op duurzaamheid geschreven, inmiddels deel uit van de Nederlandse literatuurgeschiedenis - en terecht. In deze reeks gebonden heruitgaven verschijnt Carmiggelts complete werk naar de eerste druk van elke bundel.
Brood voor de vogeltjes & Slenteren verschenen oorspronkelijk in 1974 en 1975, toen Carmiggelt (mede vanwege zijn televisieoptredens) was gaan behoren tot het gezelschap van bekende Nederlanders. De bundels bevatten de observaties van een man die weliswaar in alle opzichten geslaagd is in het leven maar toch zijn neerslachtigheden en onlustgevoelens kent, waarvan hij niettemin op geestige wijze verslag doet. Hij pakt daarbij tal van onderwerpen en situaties (in toenemende mate gebaseerd op herinneringen) bij de kop.
'De ironie van zijn zinswendingen, de beeldende kracht van zijn metaforen en de melancholieke toonzetting van zijn humor maakten hem tot de observator die altijd alles in evenwicht leek te hebben.' - Henk van Gelder, Carmiggelt-biograaf

Aanvullende informatie

HoofdtitelBrood voor de vogeltjes & Slenteren
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormHardback
Publicatiedatum04-2000