Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Woekeren met ruimte, Noud Köper

Woekeren met ruimte
Draai afbeelding

Woekeren met ruimte

Schrijver
Bladzijden
191
ISBN13
9789047002505
Taal
Nederlands
Jaar
2010
Uitvoering
Paperback
Conditie
Zeer goed
Prijs
€ 12,05
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Over de inrichting van Nederland

Over de inrichting van Nederland

In het dichtbevolkte Nederland is ruimte een schaars goed. Dagelijks groeit de behoefte aan vierkante meters voor wonen en werken, natuur en recreatie, infrastructuur, verduurzaming en agrarisch gebied. Doortastend beleid en een uitgekiende samenwerking tussen markt en overheid moeten al deze ruimteclaims combineren. Hiervoor is durf en besluitvaardigheid nodig. Hoe gaat Nederland om met deze zware opgave?

De afgelopen jaren hebben bewezen dat het regelmatig misgaat: zie het dreigende verkeersinfarct in de Randstad, het bestuurlijk moeras rondom grote infraprojecten, de kloof tussen vraag en aanbod op de woningmarkt; de vele verwaarloosde bedrijven - terreinen; de teloorgang van natuur en platteland. De samenwerking tussen betrokken partijen en overheden verloopt gebrekkig; ministeries werken elkaar regelmatig tegen.

Woekeren met ruimte is een kritische beschrijving van hoe Nederland omgaat met de ruimtelijke inrichting van het land. Uit interviews met vele kopstukken uit politiek, bedrijfsleven, belangenorganisaties en wetenschap ontstaat een verhelderend en soms onthutsend beeld. In klare taal geeft Köper een kijkje in de keuken van de moeizame besluitvorming, de machtsspelletjes en de belangentegenstellingen.

Actie: u ontvangt 20% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
12.05

Aanvullende informatie

HoofdtitelWoekeren met ruimte
Ondertitelover de inrichting van Nederland
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum01-2010
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 19.90