Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Bejegening in de zorg, Bosch Erik

Bejegening in de zorg
Draai afbeelding

Bejegening in de zorg

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
157
ISBN
9024414091
ISBN13
9789024414093
Taal
Nederlands
Jaar
1999
Uitgave
2e druk
Uitvoering
Paperback
Conditie
Zeer goed
Beschrijving
 

Respectvol omgaan met clienten.

In dit boek wordt, met voor de verschillende sectoren van zorg herkenbare voorbeelden, ingegaan op de professionele wijze waarop hulpverleners cliënten en patiënten kunnen bejegenen. Mensen in verzorging- en verpleeghuizen, ziekenhuizen, de psychiatrie, thuiszorg, jeugdhulpverlening, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap zijn zeer afhankelijk van de wijze waarop hulpverleners hen tegemoettreden, bejegenen.

Die bejegening vraagt om een heldere, breed gedragen, goed onderbouwde en bewuste visie. De visie komt tot uitdrukking in iemands attitude. In deze attitude speelt de kritische zelfreflectie de belangrijkste rol; zelfkennis, scherp kijken naar jezelf, gaat aan alles vooraf. Respectvolle bejegening is een kwaliteitsinstrument.

Het boek is geschikt voor medewerkers in alle zorgsectoren. Studenten mbo en hbo wordt een kader aangeboden; discussies en opdrachten maken dit praktische boek goed bespreekbaar. Voor organisaties en instellingen is dit boek bruikbaar om hun visie te toetsen: bejegening als kwaliteitsinstrument.

Aanvullende informatie

HoofdtitelBejegening in de zorg
Ondertitelrespectvol omgaan met clienten
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum07-1998
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 22.00