Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De dievegge en de gek, gesigneerd, Nuyens Andre

De dievegge en de gek, gesigneerd
Draai afbeelding

De dievegge en de gek, gesigneerd

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
189
ISBN
9062388221
ISBN13
9789062388226
Taal
Nederlands
Jaar
2006
Uitvoering
Gebonden met harde kaft
Conditie
Prijs
€ 9,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Of de bijzondere liefdesgeschiedenis van dienstmeid Liefje Elbers en sjouwer Pieter Soetemondt rond 1700. Gesigneerd door auteur

De dievegge en de gek
Liefje Elberts groeit op in een schoolmeestersgezin in Benningbroek, een dorpje in de omgeving van Hoorn. Haar ouders zijn heel streng en gierig met als gevolg dat Liefje regelmatig voedsel en snoep pikt.
Op veertienjarige leeftijd gaat ze als dienstmeid werken bij boer Simon Oostwoud en zijn vrouw Magteld in Lambertschaag. Liefje dacht erop vooruit te gaan, maar haar nieuw bazin is al even streng voor haar. De rijkdom waarmee de boerin graag pronkt, wekt bij haar veel jaloezie op. Op de boerderij zet ze haar diefstallen voort. In haar diepste dromen hoopt ze ooit ook een deftige dame te worden.
Pieter Soetemondt heeft een vader die veel drinkt en door zijn dronkenschap zijn gezin in armoede stort. Dan sterft zijn vader. Pieter kan dit alles niet goed verwerken en belandt na enige tijd in het dolhuis in Haarlem. Na ongeveer een jaar besluit hij uit het dolhuis te ontsnappen. Dankzij zijn grote fantasie houdt hij zich in leven door middel van oplichterij.
Wanneer Pieter dreigt te verdrinken in een moeras in de buurt van Lambertschaag, wordt hij door Liefje gered. Later ontmoeten ze elkaar opnieuw tijdens de kermis in Hoorn...
De dievegge en de gek laat zien hoe twee jongeren, na een armoedige en ongelukkige jeugd, verliefd op elkaar worden en bezeten raken van de gedachte om rijk te worden.
Van Andr uyens verschenen eerder bij Christofoor onder andere De meikoningin, Brief in een polsstok, Het geheim van de zandloper en Huis van Geluk. Bovendien schreef hij de tekst van de prentenboeken Vlinder en vlieg en Vlinder en vlieg verliefd.
Meer informatie over Andr uyens vindt u op zijn website: www.andrenuyens.nl
Alle informatie over de (kinder- en jeugd)boeken, sprookjes, sagen, mythen en legenden en prentenboeken van Uitgeverij Christofoor vindt u op: www.christofoor.nl.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
9.45

Aanvullende informatie

HoofdtitelDe dievegge en de gek
Ondertitelof de bijzondere liefdesgeschiedenis van dienstmeid Liefje Elberts en sjouwer Pieter Soetemondt rond 1700
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum10-2006
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 14.90