Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Een picknick in Fabeltjesland, Valkenier Leen

Een picknick in Fabeltjesland
Draai afbeelding

Een picknick in Fabeltjesland

Uitgever
ISBN13
9789047601067
Taal
Nederlands
Jaar
2008
Uitvoering
Ingenaaid met harde kaft
Conditie
Beschrijving
 

Getekend door Eliane Duvekot

Welkom terug in het Grote Dierenbos. Na jaren weg te zijn geweest komt De fabeltjeskrant in mei 2007 weer op televisie bij de KRO. En er komt een musical.
Componist Ruud Bos, die al de muziek schreef bij de teksten die Leen Valkenier maakte voor de televisieserie, schrijft de nieuwe liedjes voor De Fabeltjeskrant. John van Eerd maakt het scenario van de musical. Klassieke hits en uitspraken uit de serie komen terug, zoals het door Ed en Willem Bever gezongen Hup daar is Willem met de waterpomptang, net als het ‘hatsekiedeeee’ van Lowieke de Vos en het ‘oogjes dicht en snaveltjes toe’ van Meneer de Uil. De Fabeltjeskrant gaat op 30 september 2007 in Den Bosch in première.
De Fabeltjeskrant kwam in oktober 1968 voor het eerst op de buis en bleef in de jaren daarna een succesnummer. Na 1640 afleveringen verdween de serie op 31 augustus 1995 van de televisie. In 1969 kregen de makers een Edison en de Gouden Televizier-ring. De serie ging ook naar het buitenland. In 2005 werd De Fabeltjeskrant gekozen tot beste Nederlandse kinderserie ooit.
Met andere woorden: wie is er niet groot mee geworden? Wij vieren het met de komst van een Gouden Boekje, waarin alle belangrijke figuren met z’n allen gaan picknicken.
Alles opnieuw getekend door Eliane Duvekot, bekend van haar kleurrijke illustraties in NRC Handelsblad en de Gouden Boekjes Het bed van Tim en De draaimolen.

Aanvullende informatie

ReeksnaamGouden Boekjes
HoofdtitelPicknick in Fabeltjesland
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum03-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 6.95