Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Agents-provocateurs 20 onder 35, Bahara Hassan Blondeau Thomas

Agents-provocateurs 20 onder 35
Draai afbeelding

Agents-provocateurs 20 onder 35

Uitgever
Bladzijden
191
ISBN13
9789044617665
Taal
Nederlands
Jaar
2011
Uitvoering
Paperback
Conditie
Prijs
€ 13,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Een selectie van de origineelste jonge schrijvers uit Nederland en vlaanderen

Elke periode in de geschiedenis krijgt de literatuur die ze verdient. Dat betekent in deze tijd een oververtegenwoordiging van proza dat appelleert aan een vergrijzende bevolking. Er is een stroom aan verstilde boeken die op een uitgekauwde manier platgetreden thema’s behandelen _ behaagzuchtige romans die inderdaad de dood van het genre lijken in te luiden.
Maar het kan ook anders. Literatuur kan met zichzelf in dialoog treden en de tijd waaruit zij voortkomt beïnvloeden. Voor Agents-provocateurs: 20 onder 35 gingen samenstellers Hassan Bahara en Thomas Blondeau op zoek naar Nederlandse en Vlaamse schrijvers onder de 35 jaar in wier werk deze ambities zijn terug te vinden. Ze zochten schrijvers die authenticiteit met vernieuwing vermengen, die romans of essaybundels schrijven waarin geen knieval wordt gemaakt, maar die zich ook niet afwenden van het publiek: agents-provocateurs in dienst van de literatuur. In deze bundel zijn de schrijvers te vinden door wie de literatuur de eenentwintigste eeuw zeker zal overleven.

Hassan Bahara (Teroua n’Aït Izou, 1978) is journalist, columnist en schrijver. Hij schreef de romans Een verhaal uit de stad Damsko (genomineerd voor de selexyz debuutprijs 2007) en, samen met Asis Aynan onder het pseudoniem Driss Tafersiti, Ik, Driss.
Thomas Blondeau (Poperinge, 1978) is schrijver, journalist en dichter. Hij schreef de romans eX en Donderhart. Bij Prometheus verscheen ook Hard en teder, een bloemlezing met erotische verhalen van hedendaagse Nederlandstalige auteurs.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
13.45

Aanvullende informatie

HoofdtitelAgents-provocateurs: 20 onder 35
Ondertiteleen selectie van de origineelste jonge schrijvers uit Nederland en Vlaanderen
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum09-2011
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 18.95