Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De zoektocht naar de Hoorn, Manders Martijn Spruit Ruud

De zoektocht naar de Hoorn
Draai afbeelding

De zoektocht naar de Hoorn

Bladzijden
128
ISBN13
9789067076227
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitvoering
Gebonden met harde kaft
Conditie
Nieuwstaat
Prijs
€ 18,65
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

De wonderbaarlijke reis van Schouten en Le Maire. In 1615 vertrokken de schepen Hoorn en Eendracht vanuit Hoorn onder leiding van Willem Schouten en Jacob Le Maire naar Azië met de bedoeling via een zuidelijke route het VOC-monopolie te omzeilen. De Hoorn ging verloren. Het boek beschrijft de reis en zijn bemanning. Opgenomen zijn illustraties van bijzondere documenten. Hiermee is een bijzonder boek ontstaan.

In 1615 vertrokken de schepen Hoorn en Eendracht vanuit Hoorn onder leiding van Willem Schouten en Jacob Le Maire naar Azië met de bedoeling via een zuidelijke route het VOC-monopolie te omzeilen.
Daarbij ging de Hoorn verloren op de kust van Argentinië. Aanleiding voor dit boek is de recente expeditie naar de overblijfselen van het wrak van de Hoorn. Beschreven wordt de achtergrond van de tocht waarbij voor het eerst een Europees schip om Kaap Hoorn voer. Uit de journalen zijn de verhalen opgetekend van zeelui die vol verwondering de eilanden in de Zuidzee bezochten, angstige dagen meenaakten in de stormachtige streken ten zuiden van Zuid-Amerika en tenslotte aankwamen in Batavia waar J.P.Coen prompt schip en lading in beslag nam. Het laatste hoofdstuk in het boek is gewijd aan de recente expedities.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
18.65

Aanvullende informatie

HoofdtitelDe zoektocht naar de Hoorn
Ondertitelde wonderbaarlijke reis van Schouten en Le Maire
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum06-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 25.00