Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Oncologie, Velde C.J.H.

Oncologie
Draai afbeelding

Oncologie

Schrijver
Bladzijden
602
ISBN
9031341770
ISBN13
9789031341771
Taal
Nederlands
Jaar
2005
Uitgave
7e druk
Uitvoering
Paperback
Conditie
Zeer goed, kaft geplastificeerd
Beschrijving
 

Het standaardwerk waarin alle belangrijke aspecten van kanker aan de orde komen: het ontstaan en de genetische predispositie, diagnostiek, behandeling en begeleiding.

Oncologie is samengesteld door een multidisciplinair team van ruim zestig auteurs. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel worden algemene aspecten behandeld, zoals pathologie, epidemiologie, bevolkingsonderzoek, verhoogde risicodragers, diagnostische en therapeutische principes. Het tweede, meest omvangrijke deel besteedt aandacht aan etiologie, biologisch gedrag van de tumor, symptomatologie, diagnostiek en therapie. Het derde deel behandelt de begeleiding van de patiënt, de verpleging, palliatie en terminale hulp.

De zevende druk is aangepast aan de meest recente ontwikkelingen en kennis op het gebied van kankeronderzoek. De geheel nieuwe vormgeving, met steunkleur en tekstboxen, maken het boek extra toegankelijk.

Oncologie is bedoeld als leerboek voor studenten geneeskunde en verpleegkunde. Daarnaast is het een naslagwerk voor huisartsen en andere artsen die in de praktijk te maken hebben met oncologische vraagstukken.

Aanvullende informatie

ReeksnaamQuintessens
HoofdtitelOncologie
Editie7
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum01-2005
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 55.95