Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Energie revolutie, Wassink Jos

Energie revolutie
Draai afbeelding

Energie revolutie

Schrijver
Bladzijden
296
ISBN13
9789085711131
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitvoering
Paperback
Prijs
€ 13,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Oplossingen voor eindige voorraden, politieke afhankelijkheid en klimaatverandering

Oplossingen voor eindige voorraden, politieke afhankelijkheid en klimaatverandering

Nederland is voor 95 procent afhankelijk van fossiele brandstoffen. En zoals iedereen weet, raken die fossiele brandstoffen op. Bovendien veroorzaken ze ongewenste klimaatveranderingen. Moeten we dan weer hout gaan sprokkelen en lezen bij kaarslicht? Of aanschurken tegen staten met grote energievoorraden? Nee, schrijft onderzoeks-journalist Jos Wassink in zijn boek Energierevolutie. De oplossingen voor schone energievoorziening liggen voor een groot deel al op de plank.

Energierevolutie is een boek in drie delen. In het eerste deel, De Fuik, analyseert Wassink de drie problemen die een energierevolutie noodzakelijk maken: de tekortschietende productie van fossiele brandstoffen, het broeikaseffect en de dreigende politieke afhankelijkheid van energierijke staten als Rusland.

In het tweede deel, Het Palet, gaat hij op onderzoek uit. Windenergie, stroom uit mest, kernenergie, elektriciteit uit zoet en zout water, zonne-energie, plantaardige brandstoffen - hij praat met de experts, de voor- en tegenstanders en zoekt uit hoe het werkt, hoeveel het kost, hoeveel het oplevert, in hoeverre het het milieu belast.

Deel drie, Lappendekens, is gewijd aan de diverse toekomstscenario's die verschillende regeringen, de internationale energie-agentschappen, de milieubeweging, maar ook de Nederlandse ingenieursvereniging KIVI/NIRIA hebben opgesteld. Waar de een uitgaat van een stijging van het energieverbruik, verwacht de ander juist een daling. Waar de een denkt in praktische maatregelen, wil de ander toegang tot energie verheffen tot een mensenrecht.

Energierevolutie is nu eens geen boek dat angst aanjaagt, integendeel, het is een ode aan de vindingrijkheid van de mens. Geen doemscenario, maar een belofte: als wij onze verantwoordelijkheid nemen, kunnen we een energierevolutie bewerkstelligen.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
13.45

Aanvullende informatie

HoofdtitelEnergierevolutie
Ondertiteloplossingen voor eindige voorraden, politieke afhankelijkheid en klimaatverandering
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum10-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 12.50