Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Roze is een kleur, Ven Joost van der

Roze is een kleur
Draai afbeelding

Roze is een kleur

Uitgever
Bladzijden
267
ISBN13
9789086840076
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitvoering
Paperback
Conditie
Prijs
€ 11,95
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Zoektochten naar een eend in Myanmar

Joost van der Ven (Bilthoven, 1940) was Inspecteur Natuurbehoud bij Staatsbosbeheertot 1985 en vervulde daarna diverse functies bij Wetlands International en andere organisaties. Hij werkte als Landbouwattaché bij onze ambassades in West- en Centraal-Afrika, Parijs en Moskou. In Nederland zat hij in vele besturen van natuurorganisaties. Hij was onder meer voorzitter van Vogelbescherming en de eerste voorzitter van Stichts Landschapsbeheer. Jarenlang werkte hij mee aan de TV-filmserie van ZDF, Paradiese aus Menschenhand, die in 1978 de 'Goldene Kamera' kreeg. In de afgelopen jaren schreef hij een viertal boeken over de natuur in Kyrgizië (Centraal-Azië).
Van der Ven leidde tussen 1999 en 2006 een tiental expedities naar Myanmar. Doel van de expedities was meer te weten te komen over de natuur in het noordelijk deel van Myanmar, een gebied dat jarenlang nauwelijks meer door westerlingen kon worden bezocht. Tijdens de expedities werd vooral gezocht naar de uitgestorven gewaande Rozekopeend. De vraag was of de Rozekopeend in afgelegen junglemoerassen zou hebben kunnen overleven? Was het juist dat de eend in 1935 voor het laatst was waargenomen? Dit boek geeft antwoord op alle vragen met betrekking tot deze geheimzinnige eend.
Het plaatst de eend ook te midden van de politiek van een land dat geregeerd wordt door generaals en door de westerse boycot van de rest van de wereld wordt geïsoleerd. Dit boek zoekt daarnaast antwoord op vragen hoe wij in het westen dienen om te gaan met waarden, illusies, eenden en mensen.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
11.95

Aanvullende informatie

HoofdtitelRoze is een kleur
Ondertitelzoektochten naar een eend in Myanmar
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum05-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 22.50