Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Strijdbaar & omstreden, Klinken Gert van

Strijdbaar & omstreden
Draai afbeelding

Strijdbaar & omstreden

Uitgever
Bladzijden
408
ISBN13
9789085063506
Taal
Nederlands
Jaar
2006
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Prijs
€ 16,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Een biografie van de calvinistische verzetsvrouw Gezine van der Molen

VOOR DE EEN is Gezina van der Molen (1892-1978) een heldin van het verzet tegen nazisme en rassenhaat. Voor de ander geldt zij als een bigotte protestant, die weliswaar joodse kinderen het leven redde, maar hun ook hun identiteit ontnam door ze onder te brengen in christelijke pleeggezinnen. Ze was een van de oprichters van Trouw, en na de oorlog voorzitter van de Rijkscommissie Oorlogspleegkinderen en hoogleraar Volkenrecht. Van der Molen zette zich in voor de christelijke vrouwenbeweging, de Volkenbond en ontwikke-lingssamenwerking.
Gezina van der Molen was een eigenzinnige vrouw. Moedig en zelfs roekeloos tijdens de oorlog, ambitieus en volhardend in de jaren erna. In de ARP en de gereformeerde kerk ging ze helemaal haar eigen weg. Ze trouwde niet, maar woonde samen met een rooms-katholieke vriendin. Van der Molen was de eerste vrouw die promoveerde aan de Vrije Universiteit. Ze stelde zich doelen die in haar milieu werden beschouwd als het absolute domein van de man.
Biograaf Gert van Klinken beschrijft deze eigenzinnigheid op afgewogen wijze, met oog voor zowel de tegen Van der Molen ingebrachte kritiek als voor haar kwaliteiten en prestaties. Hij is als docent Kerkgeschiedenis verbonden aan de Theologische Universiteit in Kampen.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
16.45

Aanvullende informatie

HoofdtitelStrijdbaar en omstreden
Ondertiteleen biografie van de calvinistische verzetsvrouw Gezina van der Molen
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum10-2006
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 31.50