Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Nooit meer slank, Berk Marjan

Nooit meer slank
Draai afbeelding

Nooit meer slank

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
125
ISBN
902540443X
ISBN13
9789025404437
Taal
Nederlands
Jaar
1992
Uitgave
4e druk
Uitvoering
Pocket, paperback
Conditie
Nieuwstaat
Beschrijving
 

Een doodgewone ochtend in Wenen. Jonas wordt wakker en zet de radio aan. maar hij hoort alleen ruis. Hij probeert internet televisie en telefoon, maar niks werkt. Als hij met de bus naar zijn werk wil, ontdekt hij op straat dat er geen andere mensen zijn. Hij is alleen. Niet alleen de mensen in de buurt zijn verdwenen, zijn vader, zijn vriendin, zijn collega's, alle mensen zijn verdwenen. Op weg naar Salzburg zijn de verkeerswegen uitgestorven, de benzinestations onbemand en de supermarkten zonder personeel en makkelijk te plunderen.
En nee. dit is geen enge droom waaruit hij kan ontwaken.
Na weken, maanden van totale eenzaamheid begint Jonas overal camera's op te hangen, in de hoop een ander levend wezen te ontdekken. Hij wordt een bezetene, die schrikt van de opnames waarvan hij vergeten was dat hij ze gemaakt had. Wie is die slapende man? Hijzelf, maar wie maakte die foto dan? Ook hijzelf. Niets en niemand op de hele wereld. Wat blijft er van iemand over als hij echt de laatste mens op aarde is? Hoe overleeft iemand zo'n nachtmerrie?
De pers over Nachtwerk:
'Een sterke roman (...), een virtuoos verhaal [...]. een wondermooi groot boek [..], Thomas Glavinic' meesterwerk.' - Daniel Kehlmann in Der Spiegel
'Dit boek laat niemand ook maar één moment los. Bovendien bewijst Glavinic zich niet alleen als subtiele choreograaf van de herhaling. maar ook als meesterlijke psycholoog.' - Neue 'Zürcher Zeitung
'Glavinic is een zeer bijzondere, opmerkelijke auteur.' - Die Well
Thomas Glavinic (Graz, 1972) woont en werkt in Wenen. Tot hij succes kreeg met zijn boeken werkte hij als taxichauffeur en copywriter.

Aanvullende informatie

HoofdtitelNachtwerk
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum05-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 24.90
Home Home | Rubrieken: