Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Haagse taferelen, Vries Bibi de

Haagse taferelen
Draai afbeelding

Haagse taferelen

Schrijver
Bladzijden
158
ISBN
9046802027
ISBN13
9789046802021
Taal
Nederlands
Jaar
2006
Uitvoering
Paperback
Conditie
Zeer goed, kaft goed
Prijs
€ 8,75
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

De VVD 2003-2006

Voorjaar 2003 trad Jozias van Aartsen aan als voorzitter van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Naast hem werd Bibi de Vries vice-fractievoorzitter. Met hun komst zette de partij een opmerkelijk friesse, nieuwe koers in. De fractie zou zich voortaan kritischer opstellen tegenover de coalitie o.l.v. Jan Peter Balkenende, en de eigen VVD-ministers zouden op hun daden worden afgerekend.
Van Aartsen werd door de parlementaire pers al snel omarmd als Politicus van het Jaar. Maar binnen de partij nam de onrust toe. Wie was nu de leider van de VVD? Zalm of Van Aartsen? De leiderschapsdiscussie deed de VVD geen goed.
Na de tegenvallende gemeenteraadsverkiezingen van 2006 traden Van Aartsen en De Vries terug, waarna de openlijke strijd om het leiderschap tussen Rita Verdonk en Mark Rutte in alle hevigheid losbarstte.
In Haagse taferelen blikt Bibi de Vries terug op onder meer het vertrek van Geert Wilders, de rol van Gerrit Zalm, de moord op Theo van Gogh en de controverse rond Ayaan Hirsi Ali. Haagse taferelen bidet een uniek kijkje achter de schermen van de Tweede Kamer en is een eye-opener voor elke liberal die de VVD als brede volkspartij ter harte gaat.
Wat is er met de VVD gebeurd? Een kijkje achter de schermen.
Voor zij in 1994 voor de VVD in de Tweede Kamer Kwam, was Bibi de Vries belastingadviseur en gemeenteraadslid van Almere. In de Kamer was zij o.a. woordvoerder fiscale en sociale zaken. Van 2003 tot 2006 was ze vice- fractievoorzitter van de VVD. Sinds 2002 vervult ze tevens het voorzitterschap van de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie, ANKO.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
8.75

Aanvullende informatie

HoofdtitelHaagse Taferelen- de VVD 2003-2006
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum01-2006
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 9.95