Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Balans in beweging, Heusden Ammy van - Eerenbeemt ElseMarie van den

Balans in beweging
Draai afbeelding

Balans in beweging

Uitgever
Bladzijden
139
ISBN
9060206509
ISBN13
9789060206508
Taal
Nederlands
Jaar
1992
Uitgave
Uitvoering
Paperback
Conditie
Beschrijving
 

Ivan Boszormenyi-Nagy en zijn visie op individuele en gezinstherapie

Sinds 1967 is Ivan Boszormenyi-Nagy (Hongarije 1920, sinds 1950 in de Verenigde Staten werkzaam geweest, en overleden op 28 januari 2007), pionier op het gebied van gezins- en familietherapie, zeer regelmatig in Nederland geweest. Met zijn seminars vond hij steeds een enthousiast gehoor bij een toenemend aantal mensen dat werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg en het maatschappelijk werk. Zijn benadering is oorspronkelijk en uniek. Inzichten uit de psychoanalyse en kennis van familiesystemen worden geïntegreerd in een ethische visie op relaties. Nadruk komt te liggen op begrippen als rechtvaardigheid, loyaliteit, verdiensten, verplichtingen en vertrouwensbronnen. Individu en relaties worden bezien binnen de context van verschillende generaties. In deze visie richt de therapeut zich op een mogelijk herstel van relaties en groei van het individu. Steeds worden ieders belang en recht, ook dat van de komende generaties, in aanmerking genomen.
Dit boek is een zeer toegankelijke en veelgebruikte inleiding op het werk van Boszormenyi-Nagy. Het is de eerste publicatie over zijn opvattingen in de Nederlandse taal.
Familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt is stafdocent gezinsbehandeling aan de Voortgezette Opleiding van de Hogeschool van Amsterdam. Sinds 1989 verzorgt zij een specialistisch programma Contextuele Therapie en in samenwerking met Nagy startte zij in 1990 een Masterclass Contextuele Therapie. Zij is lid van het adviescollege van de NGR (Raad voor gezinnen en andere leefvormen). Gezinstherapeut Ammy van Heusden, stafdocent gezinsbehandeling aan de IVABO te Amsterdam, overleed in 1986.

Aanvullende informatie

HoofdtitelBalans in beweging
OndertitelIvan Boszormenyi-Nagy en zijn visie op individuele en gezinstherapie
Editie10
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 19.50