Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De betovering van de taal , Bandler Richard - Grinder John

De betovering van de taal
Draai afbeelding

De betovering van de taal

Uitgever
Bladzijden
223
ISBN
9060203313
ISBN13
9789060203316
Taal
Nederlands
Jaar
1981
Uitvoering
Paperback
Conditie
Beschrijving
 

De Neuro-linguistische methode voor gedragsverandering. Werkvoorbeelden.

'Wondergenezingen', 'spontane oplevingen' en andere plotselinge en raadselachtige veranderingen in het gedrag van mensen hebben altijd al plaatsgevonden. Ook zijn er altijd mensen geweest die hun begaafdheden op dit gebied op buitengewone wijze hebben gebruikt. De hier geboden neurolinguïstische methode wist deze ervaringen zo systematisch te analyseren dat ze beschikbaar kwamen voor anderen. Het is een model voor menselijke communicatie en gedragsverandering, dat werd ontwikkeld door bestudering van de werkwijze van therapeutische 'tovenaars' als Milton H. Erickson, Fritz Perls, en Virginia Satir. Zeer subtiel taalgebruik blijkt een van de gemeenschappelijke kenmerken te zijn voor de 'miraculeuze' genezing van fobieën, het oplossen van leermoeilijkheden bij kinderen en volwassenen, het afleren van niet-gewenste gewoonten, en het verbeteren van interacties tussen partners, in gezinnen en in organisaties. Het hier geboden programma kan ook met succes worden toegepast bij niet-therapeutische problemen.
Dit boek is geschreven aan de hand van geluidsbanden van introductiecursussen die door Richard Bandler en John Grinder werden geleid. De tekst is daardoor uitermate levendig.

Voor iedereen die beroepsmatig is geïnteresseerd in het veranderen van menselijk gedrag en die benieuwd is naar de mogelijkheden die de taal biedt om therapie te bedrijven, dus ook voor alle therapeutisch gerichte psychologen en opleidingen, en voor hulpverleners die zich beter met hun cliënten willen verstaan. En ten slotte voor allen die geboeid zijn door taal en taalgebruik.

Aanvullende informatie

HoofdtitelDe betovering van de taal
Ondertitelde neuro-linguistische methode voor gedragsverandering werkvoorbeelden
Editie5
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 26.00