Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Gestaltbenadering / Gestalt in actie, Perls Fritz

Gestaltbenadering / Gestalt in actie
Draai afbeelding

Gestaltbenadering / Gestalt in actie

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
189
ISBN
9060201841
ISBN13
9789060201848
Taal
Nederlands
Jaar
1996
Uitgave
Uitvoering
Paperback
Conditie
Beschrijving
 

Illustratieve teksten van sessies

Fritz Perls, de belangrijkste 'hervinder' van de gestalttherapie, maakte - na vele jaren ervaring en ontwikkeling - een bondig en begrijpelijk overzicht van de uitgangspunten en de toepassingen van zijn visie. Het boek bestaat uit twee delen: Gestaltbenadering en Gestalt in actie. Het is na Perls' dood verschenen en werd bezorgd door Robert S. Spitzer; het tweede deel werd geredigeerd door Richard Bandler.
In Gestaltbenadering beschrijft Perls op onnavolgbare wijze hoe de gestaltbenadering uit observeerbare feiten van het menselijk gedrag ontstaat. De mechanismen van de neurose en de technieken van de therapie worden consequent uiteengezet. De gestalttherapie graaft niet in het zogenoemde onbewuste en ontkent evenmin het bestaan van een authentiek Zelf, maar houdt zich aan wat men in het nú gewaarwordt. Op drie niveaus - denken, spelen en handelen, die op zichzelf een eenheid vormen - richt de mens zich op de wereld volgens het altijd veranderende proces van de vorming en de afsluiting van de Gestalt, wat een noodzakelijk verstoren en herstellen van het lichamelijke, het psychologische en het sociale evenwicht inhoudt.
Gestaltbenadering kan afzonderlijk worden gelezen. Het was echter Perls' bedoeling dat Gestalt in actie een aanzet tot serieuze uitdieping en aanvulling van de theorie van Gestaltbenadering zou worden. Hiertoe selecteerde hij voorbeelden uit zijn eigen therapeutische praktijk. Dit deel laat de lezer getuige zijn van het boeiende, maar moeilijke therapeutische proces in verscheidene groepssessies.

Aanvullende informatie

HoofdtitelGestaltbenadering, Gestalt in actie
Ondertitelillustratieve teksten van sessies Perls' laatste en helderste werk
Editie6
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 25.00