Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Oorlog in het hart van de Islam, Kepel Gilles

Oorlog in het hart van de Islam
Draai afbeelding

Oorlog in het hart van de Islam

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
416
ISBN13
9789046700105
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitvoering
Paperback
Conditie
Prijs
€ 9,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Vertaling Frans de Haan

Toen op 11 September 2001 New York en Washington onder vuur kwamen te liggen, lag het niet voor de hand te denken dat dit een uiting was van een interne islamitische kwestie. In de jaren negentig van de vorige eeuw had de jihad immers aan kracht ingeboet, na mislukkingen in Egypte, Bosnië, Saudi-Arabië en Algerije. De aanslag op 'verre vijand' de Verenigde Staten was een groot publicitair succes.
De neoconservatieven in Washington wisten het vuur van hun kant ook aan te wakkeren: de oorlog tegen het terrorisme opende de doos van Pandora in Irak, en het is maar de vraag waar de spiraal van geweld zal eindigen. Marteling van Irakese gevangenen, gijzelingen van wes-terse journalisten, executies en onthoofdingen door de jihadstrijders: het zijn droeve illustraties van de chaos waarin het Westen en de mos-limwereld terecht zijn gekomen. Deze chaos is het onderwerp van Oorlog in het hart van de islam, en dat hart lige op het ogenblik voor een belangrijk deel in Europa. Welke kant gaan de miljoenen moslims op die hier wonen? Gaat modemiteit het winnen van traditie? En hoe bloedig zal de strijd gevoerd worden?
'De combinatie van visie en expertise plaatst het werk van Kepel in een geheel eigen klasse.' THE WASHINGTON POST
'Als we dan toch in tijden leven waarin het noodzakelijk is kennis te nemen van godsdienstwaanzin dan is het een zegen dat Kepel degene is die het uitlegt.' TROUW

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
9.45

Aanvullende informatie

ReeksnaamOlympus
HoofdtitelOorlog in het hart van de Islam
Editie2
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum05-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 15.00