Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Waarom Israël? gesigneerd, Glashouwer Willem J.J.

Waarom Israël? gesigneerd
Draai afbeelding

Waarom Israël? gesigneerd

Uitgever
Bladzijden
361
ISBN13
9789085200758
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitvoering
Paperback
Conditie
Prijs
€ 16,95
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Gesigneerd

Isra is al duizenden jaren het volk van God. Vanaf ongeveer 1250 voor Christus woonde het in het Beloofde Land.
Als onafhankelijke joodse staat bestaat het moderne isra echter nog maar enkele tientallen jaren. Na bijna tweeduizend jaar over de wereld verstooid te zijn geweest, kan het joodse volk vandaag terugkeren naar het land dat hun beloofd is.
Maar wat zegt ons deze terugkeer van Gods uitverkoren volk? Zien we een verband tussen de terugkeer van het Joodse volk en de komst van de Messias van Isra en realiseren we ons in welke fase van de wereldgeschiedenis we leven?
In elf heldere bijbelstudies haakt dominee Willem J.J. Glashouwer in op deze en andere vragen. Hij trekt vanuit de Bijbel lijnen naar het heden en de toekomst. Waarom Isra is een originele bijdrage aan de bezinning op Isra geschreven vanuit de bereidheid om oude, soms platgetreden theologische paden te verlaten of ter discussie te stellen. De gespreksvragen bij elk hoofdstuk maken het boek zeer geschikt voor persoonlijke of gezamenlijke (bijbel) studie.
Ds. Glashouwer: 'Voor velen is de Kerk het volk van het nieuwe verbond, het nieuwe Isra Isra rol lijkt uitgespeeld, het is geworden tot een volk als alle andere. Maar is dat wel echt zo? En wat is de oorzaak van het telkens weer opvlammende antisemitisme, van Jodenhaat? Dagelijks wordt de wereld geconfronteerd met de twisten tussen de twee zonen van Abraham: Isaak, voorvader van Isar en Isma voorvader van de Arabische volken. Wat is de bijbelse achtergrond van actueel-politieke vragen betreffende? de spanningen in het Midden-Oosten?
Is er ook zegen voor Arabieren en Palestijnen? Welke rol speelt de islam in dit conflict?'
Ds. W.J.J. Glashouwer is predikant binnen de PKN. Als president van 'Christians for Israel International' en als voorzitter van de 'European Coalition for Israel' is hij actief betrokken bij het werk van Christenen voor Isra Deze uitgave is een herziene en uitgebreide versie van het boek dat eerder verscheen onder de title Isra op weg naar zijn rust, dat wereldwijd in vele talen is uitgegeven.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
16.95

Aanvullende informatie

HoofdtitelWaarom Israel?
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum02-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 12.50