Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Altijd maar begraven, Drehmanns Peter

Altijd maar begraven
Draai afbeelding

Altijd maar begraven

Uitgever
Bladzijden
285
ISBN13
9789025417512
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitvoering
Paperback
Conditie
Nieuwstaat
Prijs
€ 16,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Zijn vrouw Bebel is zes maanden zwanger wanneer corrector en onuitgegeven schrijver Hans Woedman besluit ervandoor te gaan. Als een hedendaagse graalridder gaat hij op zoek naar iets wat zijn ingedutte leven glans en zeggingskracht moet geven. Zijn queeste voert hem langs een twintigtal voornamelijk Oost-Europese steden die alle met een B beginnen, geobsedeerd als Woedman is door de tweede letter van het alfabet. Vergezeld van een soms knagend geweten en een koortsachtig erop loshakkende innerlijke stem baant hij zich een weg door een wereld die hem steeds vreemder voorkomt. Woedman is een reizende tijdbom: zal hij zijn bestemming vinden in het van toekomstverwachtingen vibrerende Oost-Europa of keert hij bijtijds terug naar huis om zijn zoon ter wereld te zien komen?
Altijd maar begraven is het meeslepende relaas van een man die zijn plaats probeert te bepalen in een verwarrende wereld, wat leidt tot een deels pijnlijk, deels humoristisch zelfonderzoek. Daarnaast biedt de roman een verrassende kijk op Oost-Europa, het vaderschap en de liefde. Het verhaal van de zoekende Woedman wordt bovendien afgewisseld met markante prozaminiaturen, geschreven door de hoofdpersoon.
Peter Drehmanns schreeft eerder vier romans en een verhalenbundel. Hij recenseert buitenlandse literatuur voor NRC Handelsblad en maakt korte films.
De pers over Blackpool:
'Dat een schrijver verder komt door zijn verbeelding aan het werk te zetten, bewijst Drehmanns met zijn bij-de-keel-grijpende roman.' Marja Pruis, de groene amsterdammer

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
16.45

Aanvullende informatie

HoofdtitelAltijd maar begraven
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum03-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 21.90