Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Amerikaanse jeugd, Lamarche Phil

Amerikaanse jeugd
Draai afbeelding

Amerikaanse jeugd

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
223
ISBN13
9789025404888
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitvoering
Paperback
Conditie
Nieuwstaat
Prijs
€ 8,75
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Vertaald door Theo Scholten

Zo doen jongetjes : ze zijn stoer en wanneer er een vriendje komt spelen, laten ze trots de wapens zien die de moeder in de kast bewaart. En dan hoeft er niet veel te gebeuren voordat het spel voor altijd voorbij is. In Amerikaanse Jeugd vertelt Phil LaMarche op een droge en daardoor uiterst effectieve manier over een periode van enkele maanden waarin het levenvan Teddy volledig overhoop wordt gegooid. Wat moet je doen wanneer je moeder je na het ongeluk, onder druk zet te liegen? Hoe kun je je nog in je klas vertonen? Wat moet je doen wanneer je dankzij je' wapenbezit' de held wordt van een hoogst twijfelachtige groep jongens, de 'Amerikaanse Jeugd'? Hoe ga je om met wat je niet ongedaan kunt maken?
De jongen heeft geen antwoorden op die vragen, maar zijn omgeving wel. Vanaf dat moment is vrijwel elke stap die hij zet er eentje van waar hij niet kan terugkeren.
Over Amerikaanse Jeugd:
'Het spannendste en meest meeslepende debuut sinds jaren. Wat een geluk dat we dit boek hebben. LaMarche bewijst dat de roman nog steeds leven heeft.' GEORGE SAUNDERS, auteur van Pastoralia
'Nog nooit heeft een man zo overtuigend geschreven over volwassen worden.' MARY KARR, auteur van De leugenaarsclub
Phil LaMarche komt uit een gezin van vissers en jagers. In zijn jeugd leefde hij op het New Yorkse platteland, na zijn studie trok hij zich terug in een berghut in Colorado op 3000 meter hoogte, zonder telefoon, die vanwege de sneeuw vijf maanden per jaar afgesloten was van de buitenwereld Hij werkte als timmerman, bestuurder van een sneeuwschuiver en als reddingskanovaarder voordat zijn schrijfcarri van de grond kwam. Amerikaanse Jeugd is zijn cerste boek boek, dat nu al wordt vergelekn met het werk van Cormac McCarthy en Ernest Hemingway.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
8.75

Aanvullende informatie

HoofdtitelAmerikaanse jeugd
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum04-2007
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 19.90