Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Campert compleet, Campert Remco

Campert compleet
Draai afbeelding

Campert compleet

Schrijver
Bladzijden
665
ISBN
9023460235
ISBN13
9789023460237
Taal
Nederlands
Jaar
1971
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Beschrijving
 

Alle verhalen

Sinds enige jaren draait het in de psychiatrie niet meer alleen om de ouder-kindrelatie. Meer en meer wordt ook de broer-zusterrelatie als een belangrijke sleutel gezien voor het analyseren van de psyche. Literatuurhistoricus en biograaf Jan Fontijn is al zijn leven lang gefascineerd door de vaak hartstochtelijke verhoudingen tussen broers en zusters. Dat komt niet in de laatste plaats door zijn eigen jeugd in een groot, katholiek, Amsterdams gezin, waarover hij op ontroerende wijze heeft geschreven in zijn roman Biefstuk en benzine.
In Opgebouwd uit hetzelfde bestudeert Fontijn de broer-zusterrelaties van een groot aantal bekende auteurs. Hiermee plaatst hij de levens van Arthur Rimbaud, Friedrich Nietzsche, Stendhal, Gustave Flaubert,Willem Frederik Hermans, Jean Genet en anderen in een nieuw licht. Uitvoerig komen elementen als toewijding, wedijver, jaloezie, hartstocht, vijandschap, wreedheid, liefde, inspiratie en rouw aan de orde. Fontijn analyseert hoe de verhoudingen tussen broers en zusters ook literair zijn verwerkt.
Opgebouwd uit hetzelfde is een aanstekelijk boek dat enkele grootheden uit de wereldliteratuur vanuit een verrassend perspectief benadert.

Aanvullende informatie

HoofdtitelOpgebouwd uit hetzelfde
Ondertitelbroers en zusters in de literatuur
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum02-2011
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 23.90