Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De grote Meaulnes, Fournier Alain

De grote Meaulnes
Draai afbeelding

De grote Meaulnes

Uitgever
Bladzijden
307
ISBN13
9789044616378
Taal
Nederlands
Jaar
2010
Uitvoering
Paperback
Beschrijving
 

Vertaald door Mario Molegraaf

In de Franse literatuur is vermoedelijk geen roman te vinden waarin zowel de liefde tussen man en vrouw als de vriendschap tussen opgroeiende jongens zo volmaakt en schitterend wordt beschreven als in De grote Meaulnes, het meesterwerk van Alain-Fournier.
In het saaie leven van de vijftienjarige onderwijzerszoon François Seurel verschijnt, aan het einde van de negentiende eeuw, de zeventienjarige Augustin Meaulnes, die bij het onderwijzersgezin in huis komt wonen. De twee jongens raken bevriend. Hun vriendschap wordt werkelijk waardevol als Meaulnes op een dag verdwaalt en op een feest terechtkomt, waar hij de zuster van de aanstaande bruidegom leert kennen: Yvonne de Galais. Yvonne, maar ook haar broer Frantz, zal het leven van Meaulnes voorgoed veranderen.
De grote Meaulnes is een monument in de wereldliteratuur. Het is een even romantische als sensitieve roman over de liefde, de vriendschap en de broederschap: bijna ouderwetse begrippen in een tijdloos verhaal, dat al een eeuw lang wereldwijd lezers aantrekt en overrompelt. Het ultieme boek over het leven op de drempel tussen jeugd en volwassenheid.

Alain Fournier, pseudoniem voor Henri Fournier (1886-1914), voltooide in zijn korte leven maar één roman: De grote Meaulnes. Enkele weken na het begin van de Eerste Wereldoorlog trad hij in dienst van het Franse leger, waarna hij een maand later, op 22 september 1914, in de buurt van Verdun om het leven kwam.

Aanvullende informatie

HoofdtitelDe grote Meaulnes
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum06-2010
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 10.00