Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De zwarte met het witte hart, Arthur Japin

De zwarte met het witte hart

De zwarte met het witte hart

De zwarte met het witte hart

Schrijver
Bladzijden
400
ISBN
9029563346
ISBN13
9789029563345
Taal
Nederlands
Jaar
2006
Uitgave
38e druk
Uitvoering
Paperback
Conditie
Zeer goed
Prijs
€ 9,95
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

In 1837 worden Kwasi en Kwame, twee Afrikaanse prinsjes, geschonken aan koning Willem I. De kinderen dienen als onderpand voor een illegale slavenhandel van de Nederlandse regering. In Delft worden de zwarte jongens als Hollanders opgevoed. Ver van hun ouders verleren zij hun taal en hun gebruiken. Als bezienswaardigheden geïntroduceerd aan het Haagse hof raken zij bevriend niet Anna Paulowna's dochter, prinses Sophie. De vriendschap van de jongens lijdt onder hun noodlottige ontworteling. Terwijl Kwasi zich uit alIe macht aanpast en een echte Nederlander wil worden, vecht Kwame om zijn Afrikaanse identiteit te behouden en op een dag terug te kunnen keren naar zijn volk. Jaren later, aan het begin van de twintigste eeuw, kijkt de bejaarde Prins Kwasi Boachi vanaf zijn Javaanse theeplantage terug op hun buitengewone levens. Pas dan ontdekt hij het complot waarmee de Nederlandse regering zijn Indische carrière heeft gedwarsboomd.
Gebaseerd op deze historische feiten heeft Arthur Japin een roman geschreven van buitengewone kracht en verbeelding. Zowel een briljante vertelling als een ontroerende beschrijving van hun zoektocht naar identiteit.

Arthur Japin debuteerde in 1996 met Magonische verhalen. Voor zijn romandebuut De zwarte met het witte hart ontving hij talloze prijzen. Het boek, dat in vele talen is vertaald, betekende zijn doorbraak. in 1998 verscheen van hem de verhalenbundel De vierde wand.

9.95

Aanvullende informatie

HoofdtitelZwarte met het witte hart
Editie38
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum01-2006
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 12.50

Korte URL van deze pagina: www.boekenwebsite.nl/node/64963