Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Majoor Bosshardt, gesigneerd, Verburg Eline

Majoor Bosshardt, gesigneerd
Draai afbeelding

Majoor Bosshardt, gesigneerd

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
239
ISBN
9045300974
ISBN13
9789045300979
Taal
Nederlands
Jaar
2004
Uitgave
5e druk
Uitvoering
Paperback
Conditie
Zeer goed
Prijs
€ 19,65
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Een leven voor anderen

Alida Margaretha Bosshardt is een van de grote persoonlijkheden van de twintigste eeuw: het boegbeeld van het Leger des Heils in Nederland. Opgeklommen tot luitenant-kolonel, maar nog altijd bekend als ‘majoor’ Bosshardt.

Op 85-jarige leeftijd tekende zij in dit boek haar leven op. Nog onvermoeibaar bezig met haar heilswerk, hoewel ze al jarenlang met pensioen was. Inmiddels is majoor Bosshardt de negentig gepasseerd en voelt zij haar lichamelijke krachten afnemen. In deze geactualiseerde editie vertelt ze hoe ze momenteel omgaat met de ouderdom en zich voorbereidt op het onvermijdelijke einde.

Door haar eenvoud, realisme, humor en haar niet-aflatende strijd voor de misdeelden, stal majoor Bosshardt de harten van het Nederlandse volk. Koningin Beatrix, toen nog prinses, ging incognito met haar op stap door donker Amsterdam. Ze werd zo populair, dat Air Holland een Boeing 757 naar haar vernoemde. De lastige tiener uit Utrecht, die al vroeg van school af ging, werd op achttienjarige leeftijd geraakt door de geloofsovertuiging van het Leger des Heils. Ze verwierf grote faam met het maatschappelijk werk van het Leger in de hoofdstedelijke rosse buurt, de Wallen, dat een halve eeuw geleden op haar initiatief werd opgezet.

Majoor Bosshardt is een vrouw die zowel in bordelen als in het paleis kon komen, omging met hoeren en verslaafden, maar ook met ministers en de koninklijke familie. In dit boek kijkt zij terug op haar veelbewogen leven: ‘Het Leger is voor mij een levensvervulling, zoals dat voor een ander het huwelijk is.’

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
19.65

Aanvullende informatie

HoofdtitelMajoor Bosshardt
Ondertiteleen leven voor anderen
Editie5
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum08-2004
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 13.50