Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Geheime oorlogen, Thomas Gordon

Geheime oorlogen
Draai afbeelding

Geheime oorlogen

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
494
ISBN13
9789027466709
Taal
Nederlands
Jaar
2009
Uitgave
Uitvoering
Paperback
Conditie
Beschrijving
 

Een onthullend beeld van honderd jaar Britse geheime dienst.

Gordon Thomas is een toonaangevende specialist op het gebied van de geheime diensten. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Britse geheime dienst verschijnt nu van zijn hand het definitieve standaardwerk over de MI5 en MI6.

Geheime oorlogen beslaat een eeuw van triomfen en mislukkingen van een van de oudste en machtigste geheime diensten ter wereld. Thomas vertelt over de Britse geheime dienst tijdens de nadagen van het Britse wereldrijk; over hun rol in de overwinning van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog; het naoorlogse verraad van sommige agenten; het overlopen van Sovjetagenten en het ingewikkelde proces om ze ‘in te pakken’; de vaak slechte relatie van de Britse geheime dienst met de CIA, Europese geheime diensten en de Mossad; de samenwerking tussen de Britten en de Amerikanen tijdens de zoektocht naar Osama bin Laden; en de manier waarop MI5 en MI6 omgaan met spionage tijdens biologische oorlogsvoering en ruimtespionage.
Zoals gezegd, het boek is het verhaal van een dienst, die geleid wordt door mannen – en vrouwen – die geheimzinnig zijn, excentriek en controversieel, en die genadeloos over hun spionnen heersen. Gebaseerd op indrukwekkend onderzoek en interviews met belangrijke spelers, leest het als een spannende James Bond, vol met intriges en informatie die alleen deze auteur bij elkaar heeft weten te krijgen.

Gordon Thomas is de bestsellerauteur van meer dan 50 boeken waarvan er meer dan 45 miljoen exemplaren zijn verkocht. Een van zijn bekendste boeken, Operatie Mossad (1999), verschijnt in september 2009 in een geactualiseerde editie.

Aanvullende informatie

HoofdtitelGeheime oorlogen
Ondertiteleen onthullend beeld van honderd jaar Britse geheime dienst
Editie2
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum07-2009
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 19.95