Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Techniek in Nederland in de twintigste eeuw IV, Lintsen H.W.

Techniek in Nederland in de twintigste eeuw IV
Draai afbeelding

Techniek in Nederland in de twintigste eeuw IV

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
349
ISBN
9057300672
ISBN13
9789057300677
Taal
Nederlands
Jaar
2001
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Prijs
€ 22,95
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Huishoudtechnologie, Medische techniek

De zevendelige serie Techniek in Nederland in de twintigste eeuw vertelt het boeiende verhaal over de rol van de techiek in de voortgaande modernisering van Nederland. De serie maakt de balans op van die modernisering en gaat in op de kansen, keerpunten, verworvenheden en risico's.

In het vierde deel van de serie beschrijven de auteurs de wijze waarop techniek doordrong in het huishouden en de geneeskunde.
Onder invloed van techniek veranderde het huishoudelijk werk ingrijpend. De intrede van elektriciteit en gas in het woonhuis waren van doorslaggevend belang en vormden de aanleiding tot de ontwikkeling van allerhande apparaten, zoals de stofzuiger, het fornuis, het strijkijzer en de wasmachine. Prominent aanwezig in de tekst is de gebruiker. De wisselwerking tussen gebruikers, laboratoria en producenten staat centraal in de analyse.
Ook de geneeskunde veranderde door de toepassing en ontwikkeling van nieuwe diagnostische en therapeutische technieken. Apparaten, gespecialiseerde geneeskundigen en industriële geneesmiddelen werden steeds belangrijker. Met name röntgendiagnostiek speelde een centrale rol en vormde het startpunt van een zoektocht naar technieken om het lichaam als het ware transparant te maken. Deze zoektocht, de rol van medici en de gevolgen voor de geneeskundige praktijk worden onder de aandacht gebracht in het boeiende verhaal over de medische techniek.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
22.95

Aanvullende informatie

HoofdtitelTechniek in Nederland in de twintigste eeuw
DeeltitelIV Huishoudtechnologie en medische techniek
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum11-2001
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 39.95