Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Tirade 422, Diversen

Tirade 422
Draai afbeelding

Tirade 422

Schrijver
Bladzijden
120
ISBN13
9789028210523
Taal
Nederlands
Jaar
2008
Uitgave
Jaargang 52
Uitvoering
Paperback
Conditie
Nieuwstaat
Prijs
€ 9,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Elisabeth Eybers 1915-2007

De Zuid-Afrikaanse dichteres Elisabeth Eybers (16 februari 1915) overleed op 1 december 2007. Dit vormde de aanleiding voor de nieuwe redactie van Tirade 8 dichters te vragen een gedicht uit haar oeuvre te kiezen en ermee aan te tonen hoe rijk Eybers' dichterschap is.

'Natuurlijk, ze kon naar zichzelf kijken, als in een genadeloze spiegel -
maar wat ze dan zag weerspiegelde haar innerlijk. Alles wat zij zag
weerspiegelde haar binnenste.' schrijft Willem Jan Otten.
Anneke Brassinga: 'Als een dichter het zover brengt; als de tegenspraak
binnen het gedicht zowel spanning als verzoening in het leven roept, is het voor de lezer tijd om stil te worden van ontroering en ontzag.' Verder met: Zandra Bezuidenhout, Tomas Lieske, Ester Naomi Perquin, Willem van Toorn, Eva Gerlach, Alfred Schaffer.

Edwin vliegt eruit in een nieuw verhaal van Mohana van den Kroonenberg: 'Ik zat al jaren tegenover haar maar het bleef bijzonder, elke dag weer. Sommige dingen wennen niet. Vele malen per uur probeerde ik haar blik te vangen. Het lukte me nooit.' 'Het vergt weinig inlevingsvermogen om te erkennen dat de polemische kern van het debat nu en die van toen zich tot elkaar verhouden als de kikkererwt tot de komeet', schrijft Jeroen van Kan in zijn beschouwing over de 'krakende kritiek.' Wat mankeert er aan de huidige literatuurkritiek en het debat eromheen? 'Laat de stad de stad blijven.'is het pleidooi van de winnaar van de Jan Hanlo Essayprijs (klein) 2007, Jan Hendrik Bakker. In 'De coyote in de volkstuin' exploreert Bakker de beleving van de wildernis in de tuinstad Nederland en de grens tussen cultuur en natuur binnen onze schedel. 'Ontoegankelijkheid in de poëzie is geen eigenschap van taal, maar die van dichters en hun ideeën' schrijft René Huigen in Dageraad der duisterlingen, een essay over de bewegingen in de poëzie en hoe die zijn dichterschap raakten.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
9.45

Aanvullende informatie

HoofdtitelTirade
Deeltitel422 Elisabeth Eybers
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum02-2008
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 12.50