Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie, Buijnsters Piet J.

Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie
Draai afbeelding

Geschiedenis van de Nederlandse Bibliofilie

Uitgever
Bladzijden
511
ISBN13
9789460040436
Taal
Nederlands
Jaar
2010
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Nieuwstaat
Prijs
€ 43,95
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Boek- en prentverzamelaars 1750-2010

Verzamelen is topsport. Het vergt speurzin, doorzettingsvermogen, geduld en vooral inventiviteit. In de Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie beschrijft Piet J. Buijnsters de tot op heden min of meer verborgen wereld van particuliere boek- en prentverzamelaars. Als pioniers en trendsetters hebben zij met hun collecties altijd de grondslag gelegd voor de publieke musea en bibliotheken. Zij beheren samen eigenlijk een soort schaduw-'Collectie Nederland', met een zeker zo lange traditie.

Na zijn 'Geschiedenis van het Nederlandse antiquariaat', waarin de handelaren centraal stonden, richt Buijnsters nu de aandacht op de verzamelaars vanaf 1750 tot heden. Hij beschrijft hun passies en teleurstellingen, de opkomst en het verdwijnen van populaire verzameltrends en ten slotte de confrontatie met internet, die ook in de verzamelaarswereld tot een koerswijziging dwong. Mede op basis van talrijke gesprekken en persoonlijke ervaringen tekent de auteur een profiel
van allerlei bijzondere figuren uit heden en verleden. Met zijn nauwkeurige documentatie en vele foto’s is dit nieuwe standaardwerk uiterst aantrekkelijk voor een breed publiek van geïnteresseerden in de wereld van boek en prent. De 'Geschiedenis van de Nederlandse bibliofilie' is een boek voor liefhebbers, geschreven door een liefhebber.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
43.95

Aanvullende informatie

HoofdtitelGeschiedenis van de Nederlandse bibliofilie
Ondertitelboek- en prentverzamelaars 1750-2010
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum03-2010