Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Citaten & Aforismen, Buddingh C.

Citaten & Aforismen
Draai afbeelding

Citaten & Aforismen

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
1049
ISBN13
9789027490513
Taal
Nederlands
Jaar
2007
Uitgave
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft
Conditie
Prijs
€ 16,85
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Een aforisme is een waarheid als een kalfje.'
C. Buddingh'

'Aforismen en citaten zijn de verbale bloemen van ons bestaan (...) en moet je ook als zodanig gebruiken', schrijft Theodor Holman in zijn inleiding bij deze opnieuw bewerkte en uitgebreide heruitgave van C. Buddingh's 'Spectrum Citatenboek' uit 1992, dat in 1967 als 'Citaten-Omnibus' zijn eerste druk beleefde. Niet alleen zijn de titel, de vormgeving en de typografie nieuw, er zijn ook honderden nieuwe citaten toegevoegd, vooral uit de laatste decennia.
Een prachtige uitgave waarin de een zeer uitgebreide verzameling citaten uit Nederland en daarbuiten. De citaten zijn ontsloten door een handig zoeksysteem. Praktisch voor het vinden van citaten bij het schrijven en voor spreekbeurten en natuurlijk een interessant bladerboek. Leuk om te geven, schitterend om te krijgen.

Ook, ja juist in de postmoderne tijd is citeren belangrijk, want als er iets postmodern is, dan is het wel citeren. Daarom is 'de dikke Buddingh' terug van weg geweest, met een opnieuw aangevulde verzameling puntige, pittige en prikkelende uitspraken van wijzen en dwazen uit Oost en West en uit alle eeuwen: van Plato tot Palmen, van Bismarck tot Brusselmans, van Mencius tot Madonna. In dit boek staan duizenden citaten en aforismen, naar onderwerp gerangschikt en per onderwerp chronologisch geordend. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd op puntigheid en bruikbaarheid in de meest uiteenlopende situaties. Een biografisch register en een uitgebreid register op sleutelwoorden zorgen ervoor dat men altijd snel het citaat vindt dat men zoekt.

'Citaten & Aforismen' is een bezit voor het leven. Heerlijk om in te bladeren... en om te gebruiken.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
16.85

Aanvullende informatie

ReeksnaamPrisma Taal
HoofdtitelCitaten & aforismen
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormHardback
Publicatiedatum07-2003
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 37.75