Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Beschaving, Ferguson Niall

Beschaving
Draai afbeelding

Beschaving

Uitgever
Bladzijden
431
ISBN13
9789025432768
Taal
Nederlands
Jaar
2011
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Prijs
€ 27,95
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Het Westen en de Rest

Hoe blijven we de baas in de wereld

Het Westen en de Rest

Toen Engeland werd geteisterd door oorloge en plagen, was het Verre Oosten beschaafd. Het idee dat West-Europa de rest van de wereld in de nabije toekomst zou domineren, leek onzin. Maar – dankzij Groot-Brittannië, Spanje, Portugal en ook Nederland en Frankrijk – Europese landen waren aan het begin van de vorige eeuw in 58% van de wereld de baas, en controleerden ze bijna 80% van de wereldwijde economie.
Hoe was dat gelukt? Volgens Ferguson waren we beter in wetenschap, was ons arbeidsethos scherper dan dat in het Oosten. We ontwikkelden een maatschappij waarin consumentisme en genadeloze concurrentie de factoren voor succes waren. En nu? Met zorg maar niet zonder zelfvertrouwen kijkt hij naar de verworvenheden van onze beschaving: onze beschaving is de beste, we moeten ernaar streven onze leiderspositie vast te houden.

Niall Ferguson (Glasgow, 1964) doceert Financiële Geschiedenis in New York en doet onderzoek in Oxford en aan Harvard. Hij schreef onder andere over de Rotschild-familie (The House of Rothschild), over geld en wereldpolitiek, over de Eerste Wereldoorlog (De erbarmelijke oorlog) en over het Britse wereldrijk (Wereldrijk). Volgens Time behoort hij tot de 100 invloedrijkste mensen ter wereld
 

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
27.95

Aanvullende informatie

HoofdtitelBeschaving
Ondertitelhet westen en de rest
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum07-2011
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 59.95