Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De tijd van wereldoorlogen en crisis 1900-1950, Wilschut Arie

De tijd van wereldoorlogen en crisis 1900-1950
Draai afbeelding

De tijd van wereldoorlogen en crisis 1900-1950

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
159
ISBN13
9789040082153
Taal
Nederlands
Jaar
2006
Uitvoering
Gebonden met harde kaft
Conditie
Prijs
€ 9,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

KLEINE GESCHIEDENIS VAN NEDERLAND
De Kleine geschiedenis van Nederland brengt in tien toegankelijk geschreven delen een uniek overzicht van de vaderlandse geschiedenis, opgebouwd rond de canon van het Nederlandse geschiedenisonderwijs. De voor het onderwijs voorgeschreven 'kenmerkende aspecten' van elk van de tien tijdvakken uit die canon worden besproken, waardoor ook een verbinding wordt gelegd tussen de Nederlandse en de algemene geschiedenis.
Elk deel in de serie behandelt een van de tien tijdvakken met een aantal bijbehorende kenmerken, zoals 'feodalisme' voor de vroege middel-eeuwen, 'ontdekkingsreizen' voor de zestiende eeuw, 'industri revolutie' voor de negentiende, en 'wereldoorlogen' en 'crisis' voor de twin-tigste eeuw. De Nederlandse situatie wordt telkens afgezet tegen de achtergrond van zo'n algemeen Europees of mondiaal verschijnsel.
De Kleine geschiedenis van Nederland gaat niet alleen over de 'groten', maar ook over de gewone mensen. Door de thematische aanpak hebben de delen vaak een verrassende inhoud, die de bekende en aloude vaderlandse geschiedenis aanvult en verrijkt.
DE TIJD VAN WERELDOORLOGEN EN CRISIS
Nederland werd in de eerste helft van de vorige eeuw uit zijn zelfgenoegzaamheid wakker geschud en opgenomen in de moderne wereld. Dat was een ingrijpende en soms schokkende verandering. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lukte het nog om een verzuilde maatschappij te beschermen en de grote wereld enigszins buiten de deur te houden. De crisisjaren, opkomst van het totalitarisme en moderne communicatie doorbraken het isolement. Ondertussen moderniseerde het land in hoog tempo. Met de Tweede Wereldoorlog werd Nederland definitief opgenomen in de Europese en mondiale wereld. Dit deel van de Kleine geschiedenis van Nederland behandelt deze diep ingrijpende transformatie.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
9.45

Aanvullende informatie

ReeksnaamKleine Geschiedenis van Nederland
HoofdtitelTijd van wereldoorlogen en crisis 1900-1950
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum11-2006
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 17.95