Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

De tijd vooruit, Wolf Rob

De tijd vooruit
Draai afbeelding

De tijd vooruit

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
130
ISBN13
9789460040580
Taal
Nederlands
Jaar
2010
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Zeer goed
Prijs
€ 14,25
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Een eeuw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht / Nieuwegein / 1910-2010

Een eeuw geleden opende het St. Antonius Ziekenhuis zijn deuren aan de Prins Hendriklaan in Utrecht. Het werd gesticht door aartsbisschop Van de Wetering. Het Antonius was een vooraanstaand katholiek ziekenhuis dat in medisch opzicht zijn tijd ver vooruit was. Het longstation (opgericht in 1942) en het hartteam (actief sinds 1948) kunnen zich al meer dan een halve eeuw meten met de beste academische centra.

Dit boek, het vervolg op het in 2000 verschenen 'Heilig Vuur', behandelt de Utrechtse jaren van het ziekenhuis (tot 1982) in vogelvlucht. De nadruk ligt op de periode in Nieuwegein, waarin het Antonius zich ontwikkelde tot een volwaardig streekziekenhuis maar tegelijkertijd zijn topklinische functies uitbouwde. Naast de oude speerpunten namen andere vakken – zoals vaatchirurgie en maag-, darm- en levergeneeskunde – een hoge vlucht.

In 2008 fuseerde het St. Antonius Ziekenhuis met Mesos Medisch Centrum, op zijn beurt ontstaan uit een fusie tussen de Utrechtse ziekenhuizen Oudenrijn en Overvecht. Als topklinisch centrum (Antonius) en patiëntgericht basisziekenhuis (Mesos) waren zij elkaars tegenpolen. Het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis van na de fusie verenigt evenwel the best of both worlds, doordat het zich als patiëntgericht topziekenhuis profileert. Zo is het ook nu weer zijn tijd vooruit.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
14.25

Aanvullende informatie

HoofdtitelDe tijd vooruit
Ondertiteleen eeuw St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein, Utrecht 1910-2010
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdJa
ProductvormHardback
Publicatiedatum11-2010