Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Een handvol helden, Jones James

Een handvol helden
Draai afbeelding

Een handvol helden

Schrijver
Uitgever
Bladzijden
454
ISBN
9024504112
ISBN13
9789024504114
Taal
Nederlands
Jaar
1977
Uitvoering
Gebonden met linnen kaft en omslag
Conditie
Zeer goed
Prijs
€ 9,85
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

The Thin Red Line.
Op 7 augustus 1942 landden Amerikaanse mariniers op Guadalcanal, het grootste van de Salomonseilanden, in de hel van de jungle. Dit werd het keerpunt in de verschrikkelijke strijd om de macht in de Stille Oceaan; de bijna eindeloze gevechten op Guadacanal staan bekend als de meest gruwelijke en onmenselijke uit de Tweede Wereldoorlog.
De compagnie valt ten prooi aan een zinderende hitte, zwermen insecten in de groene schemer van het oerwoud, tropische slagregens die elke stap tot een martelend modderbad maken, walgelijke lijkengeur, de prikkeling van kruitdamp en gek makend eentonig voedsel.
Een verlammende angst slaat door hen heen bij een onverhoedse uitval van hysterisch krijsende Japanners. De drang tot zelfbehoud en de ingehamerde discipline laten hen doden, steeds weer, om niet gedood te worden.
Het verdriet om een gesneuvelde vriend, de kille woede die tot wreedheid drijft en nieuwe wreedheden uitlokt; James Jones geeft heel deze heksenketel een bklemmende realiteit. Een diep-menselijk drama loopt ten einde wanneer zij na maanden van ontbering en uitputtende angst eindelijk de zekerheid krijgen dat zij zullen overwinnen.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) artikelen!
9.85

Aanvullende informatie

HoofdtitelHandvol helden
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormHardback