Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Bronnen zoeken, bronnen verantwoorden, Paapst M.H.

Bronnen zoeken, bronnen verantwoorden
Draai afbeelding

Bronnen zoeken, bronnen verantwoorden

Schrijver
Bladzijden
73
ISBN13
9789069168081
Taal
Nederlands
Jaar
2012
Uitvoering
Paperback
Conditie
Prijs
€ 8,45
Verzending
Via PostNL incl. Track & Trace.
(meer info)
Beschrijving
 

Dit boekje heeft tot doel om eerstejaars rechtenstudenten een eerste overzicht te geven van een aantal informatiesystemen die ze tijdens de studie kunnen gebruiken. Van ieder systeem is globaal beschreven wat de functionaliteit is, en welke informatie ermee gevonden kan worden. Door vervolgens zelf de systemen verder te onderzoeken en ermee te gaan werken is het mogelijk deze vaardigheden onder de knie te gaan krijgen.

Het boekje bestaat uit vier delen:
Allereerst zal er aandacht worden geschonken aan de verschillende bronnen en informatiesystemen die een student kan gebruiken om informatie op te zoeken. Daarbij maken we een onderscheid tussen wetgeving, kamerstukken en verdragen, de literatuur, en tot slot de jurisprudentie. Vervolgens zal in het tweede deel duidelijk worden gemaakt op welke wijze er naar deze bronnen verwezen dient te worden in een juridische tekst. In het derde deel wordt uiteengezet welke functies er in een tekstverwerkingspakket beschikbaar zijn zodat de verwijzing op een snelle en eenvoudige manier uitgevoerd kan worden.
In het vierde deel worden er ter afsluiting nog een aantal praktische oefeningen gegeven in het doorzoeken van bronnen.

Het boekje is in samenwerking met de ITJ-vaardighedentrainers en bibliotheekcollectiespecialist mw. I. Bennigsen geschreven ter ondersteuning van het juridische vaardighedenonderwijs voor eerstejaars rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Die studenten hanteren naast dit boekje nog een werkboek met aanvullende informatie over bepaalde bronnen. Hoewel het boekje dus specifiek is geschreven met deze doelgroep in gedachten, is het ook goed te gebruiken door rechtenstudenten van andere Nederlandse universiteiten.

Actie: u ontvangt 15% korting bij gelijktijdige bestelling van 3 of meer (verschillende) boeken!
8.45

Aanvullende informatie

HoofdtitelBronnen zoeken, bronnen verantwoorden
Editie1
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum08-2012