Boeken zoeken: op titel, schrijver, ISBN of trefwoord:

Macht zonder grenzen, Meijer Fik

Macht zonder grenzen
Draai afbeelding

Macht zonder grenzen

Schrijver
Bladzijden
399
ISBN13
9789025368074
Taal
Nederlands
Jaar
2005
Uitvoering
Pocket paperback
Conditie
Nieuwstaat
Beschrijving
 

Rome en zijn imperium

In de eerste eeuw van onze jaartelling werd het Romeinse rijk omsloten door de Atlantische Oceaan in het westen, de Rijn en de Donau in het noorden, de Eufraat in het oosten en de Sahara in het zuiden. In lange, meedogenloze campagnes hadden onverschrokken Romeinse soldaten dat rijk stukje bij beetje bij elkaar gevochten.
In Macht zonder grenzen vertelt Fik Meijer het verhaal van Romes opgang naar de macht, de bloei van het rijk en de neergang ervan. Hij volgt de oorlogen met de talloze vijanden op de voet en beschrijft veldslagen, politieke intriges, onderlinge machtsstrijd, wreedheid, heldenmoed, eerzucht, onderdrukking en leugens. Maar ook de oorzaken en directe gevolgen van de Romeinse machtsdrang komen aan bod.
In aparte paragrafen behandelt hij thema's als preventief of agressief imperialisme, rechtvaardige oorlogen, leger en vloot, oorlogsbuit, de relatie tussen overwinnaars en overwonnenen, slaven en slavenopstanden, opbrengsten van het rijk, inrichting van het rijk, maatschappelijke gevolgen van de veroveringen, romanisering en hellenisering, integratie, discriminatie en opstanden. Zo ontstaat een veelzijdig en evenwichtig beeld van een rijk waarin veel misging maar waarin ook het fundament werd gelegd voor onze westerse beschaving.

Aanvullende informatie

HoofdtitelMacht zonder grenzen
Ondertitelrome en zijn imperium
Editie8
TaalNederlands
GeillustreerdNee
ProductvormPaperback / softback
Publicatiedatum11-2010
Oorspronkelijke nieuwprijs€ 7.95